HTML

Menő-Manó és Ginger története

Egy westie és egy cairn terrier kalandjai.

Friss topikok

  • linuxos: Eltűntetek. Mi történt? Pici Artúr már nem tud futni, mindkét hátsó lábát műteni kellett és azóta ... (2021.04.14. 00:14) Október-november
  • Nini-ve: @sétá ló: Nem jártunk arra ;) (2020.10.05. 07:24) Augusztus
  • Artúr a kutya (törölt): Vizes kutyáról hallottam ma rémtörténetet :) Jár ide egy Lola nevű kutyus, gazdija mesélte, hogy k... (2018.05.22. 20:36) Pünkösdi programok
  • Artúr a kutya (törölt): @Nini-ve: köszi, átadom neki :) (szegény kis "haldokló" ma úgy rácuppant egy tüzelő, yorkinak láts... (2017.08.01. 14:06) és a buliknak nincs vége...
  • Artúr a kutya (törölt): Sziasztok! A "Szép csinos kutyákkal indultam vendégségbe szerdán ..." kezdet után valami ilyesmir... (2017.07.17. 10:23) A terrier kommandó akcióban

A műtét napja.. (óráról órára)

2010.05.14. 14:00 Nini-ve

7,00 Manó nem értette miért nem kap reggelit. Bánatos szemekkel nézett és minden mozdulatomra kirohant a konyhába, hátha ő következik..

8,00 Lementünk sétálni, ahol találkoztunk Kefirrel (westie) és egy macskával. Kefir bemutatta, hogy ilyenkor egy igazi kutya mit tesz. Manó utánozta és ő is megpróbálta megkergetni a macskát:)

9,00 Manót elaltatták. Szegénykém nem akart bejönni a rendelőbe, aztán megpróbált elbújni a pad alatt. Végül az ölemben megnyugodott. A vizsgálóasztalon úgy remegett, mint a nyárfalevél és csak nézett fel rám. A kanült ügyesen bevezette a doki a lábába. Manó meg se nyikkant, de éreztem, hogy nagyon fél. Szerencsére a hasfalat nem kellett végül felnyitni, mert mindkét here a vezetékben volt. Az egyik eléggé fönt, a másik lejjebb. Kérdeztem, hogy nem lehet-e lesegíteni valahogy, de a doki azt mondta, hogy esélytelen, nem elkerülhető a műtét.

10,00 Tomival kint üldögéltünk a váróban, mert azt mondták, hogy 10 után lesznek készen. 10,15 kor kiadták Manót, aki nagyon kába volt, kilógótt a nyelve és teljesen elhagyta magát. Átmosták a jobb szemét, mert az könnyezik, alatta szőrt meg is szinezte. Kiderült, hogy az alsó könnycsatorna nem működik csak a felső(?). A doki írt fel szemcseppet és azt mondta, ha nem gyullad be rendszeresen a szeme akkor szerinte nem kell megműteni. Hát nagyon remélem. Kaptunk fájdalomcsillapítót, hogy este adjuk be neki. Itthon megpróbáltuk ráadni a tölcsért, de feléledt a kutya és a mancsaival megpróbált szabadulni. Végül feladtam rá a bodyt, mert megpróbálta nyalogatni magát.

"Húú, deee kivaaagyok, azt sem  tudooom ki vaaagyok.."

"Héé, téégeed, máár láátalak valahol, hol hol.."

11,00 Manó megkísérelt -sikerrel - mászkálni. Kicsit tántorog. Most itt hasal a lábamnál és rátette a fejét a lábamra. Az előbb bement a hálószobába és megpróbált felugrani - sikertelenül a franciaágyra. Kihoztam a nappaliba, engedtem kicsit kanapézni. Keresi szegénykém a biztonságos helyeket.

12,00 Határozottan élénkül a kutya, de még nem százas. A doki azt mondta, hogy enni, inni csak akkor adjunk neki, ha már teljesen magához tért.

13,00 Ráadtam a tölcsért, hogy szokja, mert nagyon próbálkozik a nyalogatással és attól tartok, hogy a sétánál nem megúszható a tölcsér. Háát nem boldog..Ül, nyakán a tölcsérrel és néz, ha ez így marad, nem tudom még mit csinálunk a sétánál.

13,50 Elindulunk a tölcséres kutyával... meglátjuk mi lesz..(remélem legalább az eső nem fog ránk zúdúlni, az már túl sok lenne) Tomi cipeli a kutyát.

14,45 Sajnos jól sejtettem, tölcsér nélkül nem megy a séta. Így is állandóan leül és megpróbál nyalakodni. Az első pár lépés elég gáz volt, de aztán jött szépen. Először be akart rohanni egy bokorba (úgy látszik ott érezné biztonságban magát) aztán folyton beakadt a tölcsére a földbe ahogy szimatolni próbált. Végül pisilnie is sikerült.

A patakparton Szaffiék voltak lent, nekik messziről intettünk. Szerencsére Manó nem vette észre a másik kutyát.

Nagyon szomjas lehetett már, mert az egyik pocsolyából ivott. A lépcsőn viszont remekül felszaladt. Most kapott enni, inni és - még a tölcsérrel a fején lefeküdt a dolgozó szobába. Azt hiszem rajta hagyom a tölcsért még egy darabig, hogy szokja.

16,30 Manó az erélyen fekszik és szunyál. Most éppen berohant és idefeküdt a kanapé mellé. 1/2 7-kor, ha éppen nem zuhog lemegyünk sétálni. Remélem nyugodt éjszakánk lesz. Nem akarom elkiabálni, de azt hiszem megúsztuk amit lehetett. A doki azt mondta, hogy hányás előfordulhat, de szerencsére Manó nem lett rosszul. Holnap megmutatjuk a sebét, és május 25-én varratszedés.

Ezúton is köszönöm mindenkinek az érdeklődést (sms, telefon, bejegyzés), drukkolást, nagyon jól esik.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prezliwestie 2010.05.14. 19:56:54

Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy túl vagytok rajta, és minden rendben van! Szurkolunk továbbra is, és várjuk a további fejleményeket! Ügyesek vagytok! Millió Puszi Jobbulást kívánunk: Rena és Prézli

zsera 2010.05.17. 15:44:02

JObbulást kívánunk Manónak! Örülök, hogy túl vagytok rajta, szorítottunk ezerrel!! Sok gyógypuszi a drágának!!!
süti beállítások módosítása