HTML

Menő-Manó és Ginger története

Egy westie és egy cairn terrier kalandjai.

Friss topikok

  • linuxos: Eltűntetek. Mi történt? Pici Artúr már nem tud futni, mindkét hátsó lábát műteni kellett és azóta ... (2021.04.14. 00:14) Október-november
  • Nini-ve: @sétá ló: Nem jártunk arra ;) (2020.10.05. 07:24) Augusztus
  • Artúr a kutya (törölt): Vizes kutyáról hallottam ma rémtörténetet :) Jár ide egy Lola nevű kutyus, gazdija mesélte, hogy k... (2018.05.22. 20:36) Pünkösdi programok
  • Artúr a kutya (törölt): @Nini-ve: köszi, átadom neki :) (szegény kis "haldokló" ma úgy rácuppant egy tüzelő, yorkinak láts... (2017.08.01. 14:06) és a buliknak nincs vége...
  • Artúr a kutya (törölt): Sziasztok! A "Szép csinos kutyákkal indultam vendégségbe szerdán ..." kezdet után valami ilyesmir... (2017.07.17. 10:23) A terrier kommandó akcióban

Középfokú ügyességi vizsga

2010.12.19. 14:06 Nini-ve

A vizsga hétvégéje elég aggasztóan indult, mert szombaton elkezdett szakadni a hó. Már nem is a kutya teljesítménye miatt aggódtam, hanem az időjárás miatt. A hóban való autóvezetés ugyanis nem tartozik a kedvenc tevékenységeim közé, de a Népszigetre másként nem tudunk kijutni. Szerencsére a havazás elállt és a pálya is alkalmas volt a vizsgára, így vasárnap bizonyíthattunk. Manó nagyon szépen teljesített, minden feladatot megcsinált, bár a türelmetlenségem kissé átragadt rá (szerettem volna minél előbb túllenni az egészen), ezért a pozíciókat nem mindíg tartotta ki elég hosszan. Ám így is rendben voltunk, 100-ból 82 pontot (70-től sikeres a vizsga) értünk el, így Manó hivatalosan is ügyes kutya lett. Ez azt jelenti, hogy jövőre már részt vehetünk a klubfoglalkozásokon, különböző ágazatok közül választhatunk, sőt akár párhuzamosan is járhatunk.

Az első feladat: akadály + kúszó, amit kitűnőre oldott meg Manó (én kicsit tartottam attól, hogy a kúszóban talál valamit és nem fog kijönni, de szerencsére nem volt gond.

A második feladatot újra el kellett indítanom, mert elsőre nem akart a pálca mögött maradni. Aztán a kézjelekre szépen feküdt, ült.

A harmadik feladat a bójához küldés+fektetés. Ez az egyik kedvenc feladata. Lendülete-sen szépen megcsinálta, a hiba csak annyi volt, hogy a fekvő pozíciót nem tartotta ki.

A negyedik feladat volt (nekünk) a legnehezebb. Kutyát lefektetni, 20 m eltávolodás, majd hívás után a kijelölt zónában megállítani, fektetni. Manó a fekvő pozíciót a hóban nem akarta, felült. A zónában való fektetéssel viszont nem volt gondunk.

A térd alatti kutyák vizsgázó csoportja (sajnos Milkit és Zolit nem hozták el vizsgázni, pedig biztos sikerült volna nekik is) Ezúton is köszönöm Marcsi, Eszter, Tamás és a többi oktatónk áldozatos kitartó munkáját, amivel hozzájárultak sikereinkhez.

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorsi82 2010.12.19. 14:53:38

Gratulálok! Szószerint Ügyik vagytok!

Nikol-Zizu 2010.12.20. 14:04:36

Nagyon ügyes a Manó kutya. Még1x gratula!
süti beállítások módosítása