HTML

Menő-Manó és Ginger története

Egy westie és egy cairn terrier kalandjai.

Friss topikok

  • linuxos: Eltűntetek. Mi történt? Pici Artúr már nem tud futni, mindkét hátsó lábát műteni kellett és azóta ... (2021.04.14. 00:14) Október-november
  • Nini-ve: @sétá ló: Nem jártunk arra ;) (2020.10.05. 07:24) Augusztus
  • Artúr a kutya (törölt): Vizes kutyáról hallottam ma rémtörténetet :) Jár ide egy Lola nevű kutyus, gazdija mesélte, hogy k... (2018.05.22. 20:36) Pünkösdi programok
  • Artúr a kutya (törölt): @Nini-ve: köszi, átadom neki :) (szegény kis "haldokló" ma úgy rácuppant egy tüzelő, yorkinak láts... (2017.08.01. 14:06) és a buliknak nincs vége...
  • Artúr a kutya (törölt): Sziasztok! A "Szép csinos kutyákkal indultam vendégségbe szerdán ..." kezdet után valami ilyesmir... (2017.07.17. 10:23) A terrier kommandó akcióban

9 hónapos

2010.06.09. 20:39 Nini-ve

Manó tegnap volt 9 hónapos. Iskolába jár és imád a patakparton bulizni. Legjobb barátnője Zsani, akivel nagyon szeretik egymást. Bár engedelmességi tanfolyamra iratkoztunk be, Manó mégis mintha azt hinné ő őrző-védő oktatásra jár. Ma reggel, amikor hajnalok hajnalán lent voltunk, Zsani egy labdával játszott. Bár Manónak is vittem labdát, mert nem voltam biztos abban, hogy találkozunk játszótársakkal, mégis a kutyámnak természetesen Zsani játéka kellett. Csak csellel tudta elvenni Zsanitól, aki annyira ragaszkodott a lasztihoz, hogy még ugatás közben is a szájában volt. Persze dőltünk a nevetéstől. Később még 4-5 kutya csatlakozott a társaságunkhoz, akik szintén szerették volna megszerezni a játékot. Azt hiszem Manó akkor kaparintotta meg, amikor Zsani a többiekkel volt éppen elfoglalva. Persze a kiskutyám boldogan rohant a szerzeménnyel, a többiek elől. Aztán Zsani visszavette Manó szájából a lasztit és elégedetten lefeküdt rágcsálni. Manó úgy gondolta, hogy ő Zsanival alkot falkát és amikor egy másik kutya megközelítette a fekvő Zsanit, elkergette a nála kétszer akkora kutyákat.

"Én, én startolok a labdára.., te csak nyugodtan nézelődj Zsani.."

 "Rágd nyugodtan Zsani, ÉN majd megvédelek..már 9 hónapos vagyok és nagyon bátor.."

Az iskolában aztán folytatta ezt. Ellopta egy másik kutya játékát, majd azt kezdte féltékenyen őrizni. Szerencsére ezt a cirkuszt csak az óra előtt, illetve a szünetben csinálta a foglalkozáson már rám figyelt és a feladatokat szépen teljesítette. A kutyaiskolás megfordulás viszont nekem okozott gondot. Azt sem tudtam merre fordulok, mikor, melyik kezemben van a póráz, hol kell tartanom a kutyát. Szóval először ezt nekem kell megtanulni. Az agility pálya viszont nagyon jó volt, bár Manó a sátor formájú palánk tetején talált egy virágot, ami nagyon érdekelte és nem akart lejönni. Összességében azonban jó volt az óra.

"Háhá, megszereztem a Nina játékát. Ez már az enyém:))

"Ne is nézz a játékomra, mert jól leugatom a fejed..."

 "Vau, vau, vauuu...tágulj innen, míg szépen mondom.."

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angiretro 2010.06.18. 18:12:43

Szia! Örülök én is, hogy jól van a kutyusod mindig nyomon követem, hogy éppen mi van Veletek. Sok hasznos dolgot tanultam, mivel az én kis westiem 7hónapos. Abban tudnál segíteni hogy Manó mit eszik? Mi Eukanuba Puppy & Junior Medium Breed-et eszünk kiskora óta, mikor javasolt a váltás? Milyen fajta tápot ajánlanál? Örülnék ha tudnál ezzel kapcsolatba segíteni! Köszönöm! Szép napot Nektek!

Nini-ve 2010.06.18. 22:15:52

@Angiretro: Szia Angi, Manó most Proplan puppy lazacos tápot eszik, elötte Royal Canin junior mini tápot evett. Mi azért váltottunk, mert Manó kiütéses lett a csirkétől (kapott egy kis csirkebőrt és porcogót, így derült ki, hogy a csirke nem jó neki.) és a doki javasolta, hogy váltsunk tápot.
Az Eukanuba Puppy&Junior ha jól tudom 12 hónapos korig jó. Ha a kutyusod eszi és nincs semmi baja, akkor szerintem ne váltsatok. Mi Manónak a tápon kívül almát, körtét, ha hasmenése van főtt rizst, illetve egy kis joghurtot adunk. Tápoknál a Royal Canin, a Proplan, Bozita amit Manó evett már (az utóbbitól vakarózott, úgyhogy azt nem ajánlom), de a Eukanuba is prémium táp, tehát biztos jó a kutyusodnak.
Szia: Mari&Manó
süti beállítások módosítása