HTML

Menő-Manó és Ginger története

Egy westie és egy cairn terrier kalandjai.

Friss topikok

  • linuxos: Eltűntetek. Mi történt? Pici Artúr már nem tud futni, mindkét hátsó lábát műteni kellett és azóta ... (2021.04.14. 00:14) Október-november
  • Nini-ve: @sétá ló: Nem jártunk arra ;) (2020.10.05. 07:24) Augusztus
  • Artúr a kutya (törölt): Vizes kutyáról hallottam ma rémtörténetet :) Jár ide egy Lola nevű kutyus, gazdija mesélte, hogy k... (2018.05.22. 20:36) Pünkösdi programok
  • Artúr a kutya (törölt): @Nini-ve: köszi, átadom neki :) (szegény kis "haldokló" ma úgy rácuppant egy tüzelő, yorkinak láts... (2017.08.01. 14:06) és a buliknak nincs vége...
  • Artúr a kutya (törölt): Sziasztok! A "Szép csinos kutyákkal indultam vendégségbe szerdán ..." kezdet után valami ilyesmir... (2017.07.17. 10:23) A terrier kommandó akcióban

Hosszú hétvége

2010.11.01. 22:47 Nini-ve

Ezen a hétvégén Manónak igen gazdag és sűrű programja volt. A sort pénteken egy hosszú séta nyitotta Zsanival a Farkas erdőben. Csodaszép volt. Szombaton kimentünk a Népszigetre, ahol ő egy jót sétált, szaglászott, én pedig megnéztem a középfokú vizsgák-ból párat. Láttam, egy 95, 70, 75, 84 pontos és egy sikertelen vizsgát. Ez utóbbi, elég egyértelmű volt, mert sajnos az a kutya a 4 feladatból kettőt nem tudott megcsinálni. A sikeres vizsgáknál viszont nem értettem a pontkülönbséget. Az viszont lejött, hogy csak egy vezényszót lehet kiadni pontveszteség nélkül. Na majd ügyelünk erre, ha odajutunk. 

Vasárnap Ashleyvel találkoztunk, aki a Rex Tanodában volt iskolatársa Manónak. Azt hittem, nagyobb hancúrozást csapnak a kutyák, ám elég visszafogottan játszottak egy-mással. Manó persze nem hazudtolta meg önmagát, amikor egy almafa mellett sétáltunk el. Azonnal megállt, hogy almákra vadásszon és amíg az almákat eszegette alkalmi süket-nek tettette magát. Már elég messze jártunk, amikor méltóztatott utánunk futni. Kíván-csiságért sem ment a szomszédba. Orsi, volt olyan óvatlan, hogy letette a hátizsákját (nyitva) a földre egy pillanatra. A kutyám feje persze azonnal a zsákban. Szerencsére semmit sem tudott megkaparintani.

"Valami érdekes biztos van ebben a zsákban...lássuk csak..."

"Na, mit szólsz gazdi, milyen ügyesen ülök itt a hollywoodi mosolyommal a napsütésben?"

A hétvége következő izgalmas programja a Hajógyári szigeten zajlott, ahol találkoztunk blökis barátainkkal is. Mazsola, Tádé, Zizu és Dorka voltak a játszótársak. A kirándulás alatt póráz nélkül sétáltunk, és nagyon meg voltam elégedve Manóval, mert nem csatangolt el, szépen jött, még akkor is, amikor egy kicsit leállt szimatol-gatni, vagy megindult valami után. A kutyák jót játszottak Zizu labdájával. A kis Tádé többször is nagyon ügyesen elcsente Manótól a lasztit, aki igyekezett kisajátítani a játé-kot. Zizu sem fért a bőrébe, állandóan rohangált, sőt a séta vége felé megpróbált meglógni, amit Niki pórázzal "jutalmazott". 

Persze Manó is bemutatta egyéni műsorát: minden kutyát sikerült a pocsolyáktól elhívni, kivéve őt. Különösebben emiatt nem aggódtam, hiszen a koszos kutya az igazán boldog kutya.

Összességében egy mozgalmas klassz hétvége van mögöttünk. Nem is tudtam, hogy a Hajó-gyári szigetnek ilyen szép ré-szei vannak. A társaság is na-gyon jó volt, meg is beszéltük, hogy máskor is rendezünk ilyen találkozót).

                                            "Utánaaam...."

 Mazsola és Dorka

"Hé, most mi van? Senki nem jön dagonyázni?"

"Te még kicsi vagy Tádé, jobb ha nem mászol ide be..."

"Gyere gyorsan, talán megússzuk a sarazást..."

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kisgyörgyné Katica 2010.11.02. 08:27:40

Köszönjük, hogy ujra részesei lehettünk ennek a klassz kirándulásnak. Mazsolával már megjártuk a Balatont, ő igazolhatja, hogy én mennyire szeretek szaladgálni. A hajógyári szigetre talán jövőre felvisznek, ott rendeznek vizslatúrát is.
Puszi Nektek: Bolygó a bólyi barát.

Nikol-Zizu 2010.11.02. 16:53:29

Hehe! Úgy látom 3 fotónk is ugyanaz a blogunkban. Nagyon profi képeket csinált Laci is és a párod is. Remélem lesz még idén ilyen szép napos hétvégénk és akkor valamelyik park felé irányulunk majd.:)
süti beállítások módosítása